Istoricul Clubului

Din cele mai vechi timpuri, cresterea porumbeilor a reprezentat nu numai o indeletnicire ci si o pasiune a omului,fiind amplificata de spectacolul minunat cu care aceste fiinte delecteaza privirea.

O data cu perfectionarea raselor,pasiunea a devenit comuna pentru majoritatea crescatorilor si astfel s-au unit cluburi,apoi in asociatii si uniuni columbofile din dorinta de a organiza adevarate intreceri sportive cu porumbei.

Acest deziderat a stat si la baza infiintarii clubului columbofil de agrement-ornament “DROBETA” din Dr Tr Severin in anul 1985 avand ca mentor pe Dl. Matei Smadu si care a aderat apoi la “Columbina” Bucuresti al carui presedinte a fost Dl. Leonte Ovidiu.

Scopul acestei asocieri a celor 22 de membrii fondatori a fost promovarea raselor cu aptitudini de zbor,care sunt exemplificate prin caractere specifice fiecarei rase si anume un fenotip caracteristic si un colorit specific,dar cel mai important lucru: o manifestare caracteristica rasei in atmosfera.

Clubul a beneficiat si de un sediu pe b-dul Tudor Vladimirescu nr.3 amenajat prin aportul membrilor sai,unde cu ocazia intalnirilor saptamanale se dezbateau probleme columbofile privind amelionarea raselor,participarea la concursuri si expozitii.

Incepand cu vara anului 1986 s-au desfasurat primele zboruri oficiale pe baza regulamentului porumbelului de zbor si invartitura rasa galatean,iar in decembrie cu ocazia participarii la expozitia nationala de la Sibiu cu porumbei galateni au fost acordate un numar de 8 diplome lui Draghici Stefan si Boboiceanu Nicolae,iar in ianuarie 1987 la expozitia cluburilor specializate de la Lugoj porumbeii prezentati de catre clubul nostru au fost apreciati cu calificativ “Foarte Bine”.

La data de 23 februarie 1990,clubul a fos recunoscut la Judecatorie ca asociatie non-profit si apolitica,iar in perioada 1993-1997 a functionat sub denumirea de “Ostroveni”.

S-a afiliat la CNZ Satu Mare si a participat in competitie cu Ciungi de Ploiesti var a-II-a si Tippler englez,iar in anul 1994 a fost lansat in competitie Zburatorul de Galati,conform regulamentului RNS.

Incepand cu anul 1998 s-a revenit la denumirea de “DROBETA” sub care functioneaza¬† si astazi,iar pe parcursul acestor ani s-au obtinut rezultate foarte bune la cele 3 rase: campioni nationali,maestrii ai sportului columbofil si detinatori de recorduri,date ca se gasesc publicate de CSCT Satu Mare.

Obiectivul nostru este promovarea raselor,obtinerea de performante in spiritul regulamentelor si al fair play-ului pentru ridicarea sportului columbofil pe cele mai inalte culmi,sub deviza:

LASATI PORUMBEI SA ZBOARE!!!

Presedintele clubului,

DRAGHICI STEFAN.

 

IMG_0204 IMG_0211 IMG_0206 IMG_0207 IMG_0209 IMG_0210 IMG_0212 IMG_0213

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s